Det positiva med att vara introvert

Ibland känns det som en introvert personlighet sätter många käppar i hjulet. Då gäller det att tänka positivt och lära känna sig själv hur man fungerar för att inte hamna i ett negativt ekorrhjul.

I min värld är detta positivt;

#Jag känner av stämningar fort, observerar och lyssnar in, detta gör att jag uppfattar mer av en specifik situation och därmed känner mig lite klokare än de som tar mycket plats.

# Jag är inget fan av spontanitet, men detta gör att jag är en fena på att planera och strukturera saker och ting.

# Jag kan inte förställa mig. Är jag trött eller tycker en extrovert person tar mycket av min energi så märks det direkt på mig. Jag kanske uppfattas som tråkig just då, men å andra sidan är jag äkta och har ingen fasad.

# Jag är svår att lära känna på djupet, men det gör också att de få personer som verkligen känner mig innebär äkta och djupa och livslånga relationer. 

# Jag måste ha lugn och ro med jämna mellanrum för att kunna funka normalt. Det gör att jag har svårt att bli utbränd på grund av yttre stress, för jag känner av direkt när jag behöver min egna lilla sfär. 

# När man är medveten om hur ens personlighet fungerar så är det lättare att anpassa livet rätt. Det gör att jag ofta kan tacka nej till större samlingar, och detta gör mig bara lyckligare. 

Det finns fler saker, men jag tror det gäller att fokusera rätt på allt här i livet, att tänka vad ger det här mig för gott i stunden. Vara medveten och tänka med glada tankar. 

(null)


Kommentarer:

1 Anonym:

Hur gör man för att ”följa” din blogg på FB? Jag gillar VERKLIGEN det du skriver & känner igen mig i mycket!

Kommentera här: