Frisörer, salonger och att unna sig

Mitt ena barn var hos frisören igår. Vi går till en mindre salong med bara två frisörer som jobbar, men där var ändå väldigt många intryck.
Hög musik i högtalarna, och två olika samtal i de båda frisörstolarna, där de även la sig i varandras konversationer. Hög röstvolym där de försökte överösta hårblåsarna.
Egentligen inget konstigt och ingen gjorde  någonting fel, men i min lilla värld är det rätt påfrestande och jag har svårt att vara med i samtalen när de korsar varandra och olika ljud stör varandra. 

Jag har försökt att hitta ett ställe där en frisör arbetar själv, där allt fokus är på mig eller mitt barn under den tiden vi betalar för att få bli fina i håret. Bara då kan jag känna att det var en bra "egentid" eller något som man "unnar sig" som det så fint heter. 
Samma sak med ansiktsbehandling, manikyr, massage e.tc. Hur man ska kunna njuta och koppla av med många människor omkring, flera samtal på olika håll, eller hög volym på radion, det är för mig en gåta.
Eller som bubbelpoolen i simhallen, där är meningen att man ska varva ner och njuta av de värmande bubblorna, men i badet får det plats cirka sju personer. Mardröm.

Och som slutrader tänkte jag skriva vad jag istället ser som avkopplande och att rå om sig själv som även innefattar att lämna huset. Jag har tänkt flera minuter men jag kommer inte på något.
 Förut tänkte jag att springa på salonger, åka på spa, unna sig täta frisörbesök, eller luncha på fina restauranger var någonting jag såg upp till och ville ha, så ville jag leva livet. 
Idag vet jag bättre, det är inte det som får mig att må bra ju, det ser rätt hippt ut i mitt instagramflöde, men i mitt egna inre flöde uppskattar jag hellre ett bad i vårt egna hemmaspa, en egengjord hårinpackning framför tv:en och hämtpizza hemma med familjen. Sedan går jag ju såklart ändå till frissan, äter på restaurang ibland och så vidare, men jag känner inte att det är någonting jag vill uppnå, ingenting jag strävar efter att nå, ingen person jag väljer att bli.
När jag tänker efter är det riktigt skönt att ha insett det, vad jag mår bra av behöver inte vara samma som andra gör för att må bra och för att koppla av. Min egengjorda hårinpackning ser dock inte så bra ut på instagram, men det är väl smällar man får ta 😉

(null)